vineri, 3 august 2012

Masti naturale pentru tenul gras.


Masca pe baza de lamaie si argila


Amesteca o lingurita de pudra de argila cu o lingurita de lamaie si  aplica rezultatul pe pielea curata. Intinde bine pe toata suprafata tenului si lasa masca sa se usuce timp de aproximativ 20 de minute. Vei simti usoare intepaturi si senzatii de mancarime, insa este recomandat sa rezisti cat mai mult. Mancarimile provin din actiunea astringenta a lamaii, care are rolul de a usca pielea. Pe de cealalta parte, argila curata si purifica tenul in profunzime.

Masca se curata de pe fata cu apa calduta din belsug. La final se clateste cu apa rece pentru a inchide porii.

Masca pe baza de albus de ou


Separa un albus de ou si bate-l bine timp de doua minute, dupa care aplica-l pe piele si lasa-l cel putin 15 minute. Dupa ce a trecut timpul, clateste cu apa calda. Aceasta masca iti va usca pielea foarte tare, iar in plus, are un continut ridicat de colagen, care regenereaza pielea.


Masca pe baza de rosie


Stoarce o rosie si amesteca zeama cu o lingurita de argila cosmetica. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute.

De asemenea, in locul lotiunii tonice, iti poti curata pielea zilnic cu o discheta demachianta imbibata intr-un amestec de suc de rosii si lamaie. Nu uita sa clatesti pielea cu apa la 10 minute dupa aceasta curata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu