duminică, 12 august 2012

Machiaj după forma ochilor .





Ochi mari sau mici? Rotunzi sau ovali? Dacă nu ştii cum să-i pui în evidenţă, iată câteva trucuri pentru un machiaj de vedetă.


Ochi rotunzi
Caracteristici: Ochi mari şi rotunzi.
Super truc: Strategia ta de machiaj constă în a pune în valoare irisul şi de a crea impresia de alungire.
Cum te machiezi? Alege fardurile în culori închise şi evită-le pe cele deschise, deoarece măresc ochiul. Pentru contur, foloseşte un creion dermatograf atât pe linia superioară a genelor, cât şi pe cea inferioară. Linia trebuie să depăşească puţin conturul natural al ochilor, pentru a da impresia de alungire. Aplică rimelul doar pe genele superioare, insistând asupra jumătăţii exterioare.
 


Ochi migdalalţi
Caracteristici: Colţul exterior al ochiului este ridicat, iar colţul interior rotunjit.
Super truc: Aplică un machiaj care dă intensitate privirii şi impresia unei pleoape mai proeminente.
Cum te machiezi? Forma ochilor tăi îţi permite mai multe variante de machiaj. Foloseşte trei nuanţe din aceeaşi culoare: nuanţa mai deschisă pe toată pleoapa, de la gene la sprâncene, nuanţa medie pe întreaga pleoapă mobilă, iar cea închisă pe treimea dinspre exterior a pleoapei. Alege un rimel pentru alungire şi aplică-l atât pe genele superioare, cât şi pe cele inferioare. Conturul ochilor trebuie să fie mai gros şi aplicat doar până la jumătatea pleoapei superioare, pornind din colţul interior al ochiului.
 




Ochi ovali
Caracteristici: Ochi alungiţi, privire profundă.
Super truc: Cheia machiajului constă în rotunjirea şi în luminarea ochilor.
Cum te machiezi? Dacă doreşti să faci ochii ovali să pară mai înalţi, trasează o linie mai subţire spre colţul exterior şi cel interior, care să devină treptat mai groasă spre partea de mijloc. Pe pleoapa superioară trasează o linie fină pe conturul genelor, de la un capăt la altul. În cazul în care ochii tăi sunt şi ovali, şi mici, renunţă la dermatograf în partea inferioară a ochiului.
 



Ochi mici
Caracteristici: Aceştia sunt uşor de recunoscut, prin raportare la restul trăsăturilor feţei.
Super truc: În acest caz, trebuie să dai cât mai mult volum privirii tale şi să creezi impresia de alungire.
Cum te machiezi? Pentru a-i face să pară mai mari, foloseşte farduri deschise, uşor sidefate, şi un dermatograf pentru genele superioare, aproape de linia acestora, ridicând uşor linia trasată când ajungi spre colţul exterior. Pe linia inferioară a genelor, aplică un creion în nuanţe deschise. Foloseşte un aparat de întors genele înainte de a aplica rimelul şi insistă cu mascara mai ales pe genele din colţul exterior al ochilor. Acest tip de machiaj funcţionează şi în cazul ochilor cu colţurile exterioare înclinate în jos.
 





Ochi proeminenţi
Caracteristici: Aceşti ochi devin trăsătura dominantă a feţei, pleoapele fiind prea pronunţate.
Super truc: Datoria machiajului, în acest caz, este să reducă impresia de bombare.
Cum te machiezi? Foloseşte o nuanţă închisă de fard în apropierea genelor (pe baza pleoapei), acoperind o mare parte din pleoapa mobilă. Culorile închise dau impresia de adâncime. Aplică apoi o nuanţă puţin mai deschisă de fard pentru pliul pleoapei şi întinde uşor culoarea spre arcadă. Trasează o linie cu dermatograful de la un colţ al ochiului la celălalt şi întinde uşor culoarea, pentru o privire misterioasă. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu