marți, 28 august 2012

Cum sa ne ingrijim pielea?


Luand in considerare poluarea din ziua de azi, e din ce in ce mai dificil sa ne pastram o piele frumoasa si curata. Insa daca ne straduim sa depunem putin efort si sa facem mici schimbari in rutina zilnica de ingrijire, vom face fata si acestei probleme.
1. Schimba regulat fata de perina
E necesar sa schimbi fata de perina cel putin o data o saptamana. Lenjeria murdara stocheaza diverse bacterii ce pot provoca aparitia nesuferitelor cosuri.
2. Evita spatiile neaerisite
Vezi cum faci sa petreci cat mai mult timp in aer liber. Spatiile inchise, cu aer greu de respirat, dauneaza pielii tale. In ce priveste propria ta camera, asigura-te ca e mereu aerisita.
3. Fa cat mai multa miscare pentru a transpira
Transpiratia joaca un rol important pentru sanatatea tenului tau. Apeleaza la orice activitate care te poate ajuta sa transpiri. Fa miscare de dimineata, apuca-te de jogging, de dans, fitnesspilatessau fa-ti abonament la aerobic.

De ce e important sa transpiri? Pentru ca odata ce incepi sa transpiri, incepe si destuparea porilor, si astfel iti vei tine departe tenul de puncte negre si albe sau cosuri.
4. Schimba-ti hainele transpirate
De fiecare data cand e necesar, schimba-te de hainele traspirate cat de repede cu putinta. Ideal ar fi, daca ai posibilitatea, sa faci si un dus sau macar sa te stergi cu un prosop curat.
5. Curatarea zilnica a tenului
E necesar sa-ti cureti tenul de in fiecare dimineata si seara. Foloseste o solutie speciala pentru curatarea fetei, o lotiune tonica si o crema hidratanta. 

Alege cremele cu textura usoara, pentru ca tenul tau sa nu se ingrase si sa poata respira. Cremele groase blocheaza porii, de aceea trebuie sa le eviti.
6. Exfolierea tenului
Foloseste o masca exfolianta pentru ten o data pe saptamana in cazul in care ai un ten normal sau de 2-3 pe saptamana daca ai ten gras. Vei reusi astfel sa reduci semnificativ punctele negre.
7. Curata pensula pentru fond de ten
Fie ca iti aplici fondul de ten cu ajutorul unei pensule, fie cu un buretel special, trebuie sa cureti aplicatorul din cand in cand, cu apa si sapun. Pe suprafata acestor ustensile se acumuleaza o gramada de bacterii, care cauzeaza aparitia cosurilor.
8. Demachiaza-te
Lasa-ti pielea sa respire! Trebuie neaparat sa te obisnuiesti sa te demachiezi in fiecare seara, oricat de tarziu ar fi si oricat de tare te „cheama" patul! In caz contrar, te poti trezi cu cosuri si/sau puncte negre si albe.
9. Tratament cu aburi
Nu reusesti sa invingi porii dilatati? Trebuie sa apelezi la un tratament cu aburi. Cum anume? Chiar la tine acasa! Fierbe un litru de apa si pune-o intr-un recipient mare. Acopera-ti capul si fata cu un prosop si apleaca-te deasupra aburilor. 

Sunt necesare aproximativ 15 minute pentru ca aburii sa patrunda in profunzime. Intre timp poti sa-ti misti capul pentru ca aburii sa actioneze asupra intregii suprafete. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu