sâmbătă, 28 iulie 2012

Cum ne alegem fondul de ten!

Buna dragelor ,dupa cum v-am promis o sa postez si acest articol despre alegerea fondului de ten !


In primul rand trebuie inteles faptul ca fondul de tentrebuie sa fie invizibil dupa aplicare. El nu trebuie sa arate ca o masca ci sa va ascunda pe cat posibil imperfectiunile, sa va uniformizeze culoarea tenului, dar in acelasi timp sa lase pielea sa respire.


In functie de timpul de ten pe care il aveti (uscat, mixt, gras) trebuie sa optati pentru o anumita textura a fondului de ten.


Fondul de ten crema: poate fi folosit de catre persoanele care au tenul uscat pentru ca acesta contine mai multe substante hidratante care va ajuta la pastrarea supletii pielii. Este de evitat daca aveti un ten cu tendinta de ingrasare pentru ca in acest caz daca folositi un fond de ten crema, fata se va ingrasa mai repede si va luci inestetic


Fondul de ten fluid: poate fi folosit de persoanele care au un ten matur (cu riduri) si de persoanele cu ten mixt. Acest tip de fond de ten este cel care se strange cel mai putin in ridurile de expresie.


Fondul de ten compact: poate fi folosit de persoanele care au un ten mixt sau gras. Acest tip de fond de ten contine si pudra, motiv care il face sa se fixeze mai bine si sa absoarba grasimile eliminate de piele.


Fondul de ten pulbere: in aceasta forma se gasesc, de obicei, fondurile de ten minerale. Acestea sunt cele mai aerate fonduri de ten. Avantajul lor este acela ca nu incarca fata, dar nici nu o hidrateaza. Din acest motiv cel mai bine este ca acest fond de ten sa fie folosit de persoanele cu ten mixt sau gras.


Iata cum se alege si nuanta potrivita a fondului de ten: in lumina naturala a zilei (de preferat) sau in lumina galbena de bec (nu testati la lumina de neon!) trasati o linie mergand din dreptul tamplei pe linia maxilarului. Nuanta corecta trebuie sa fie identica sau foarte apropiata de nuanta naturala a tenului.




NEXT---> Astept sugestiile voastre pentru urmatorul articol !

Un comentariu: